Sword Art Online

Sword Art Online
4 aprecieri
Sword Art Online, zis simplu și SAO, este unul dintre animeurile mele preferate. Nu citisem nici o recenzie, nu văzusem nici un trailer înainte de serie și sincer nici nu îmi aduc aminte cum am găsit-o în primul rând. Am văzut primele 3 episoade după a apărut ceva, nu îmi aduc aminte motivul dar i-am dat drop în jur de vreo 2-3 luni. Brusc mi-am adus aminte de SAO și mi-a revenit cheful de a urmări această serie și pot spune că a fost cea mai inspirată alegere din viața mea. De la ora 3 AM am stat treaz până a doua zi dimineață ca să văd primele două sezoane și parcă nu mă puteam opri.
Sword Art Online m-a cucerit prin ideea realității virtuale, o idee pe care nu o mai întâlnisem până atunci în alte animeuri. Pentru cei care nu știu despre ce este acest anime, în anul 2022, 10.000 de jucători au fost prinși într-un joc virtual fără o metodă de a se deconecta. Creatorul acelui joc, Kayaba Akihiko, a înlăturat butonul de ,,Log out” și le-a spus tuturor că pentru a ieși din acest joc trebuie că completeze cele 100 de nivele și că dacă mor aici, mor și în viața reală. Teama și stresul sunt la tot pasul și moartea se instaurează. În acest calvar, povestea urmărește un anumit băiat, care devine cel mai puternic spadasin din joc, și a prietenilor săi pe care i-a cunoscut acolo.
Făcând parte din categoria fantezie, bineînțeles că bătăliile epice nu au lipsit, iar printre aceste lupte pentru supraviețuire, legături strânse de iubire și prieteni se leagă fără a-ți dai seama. Povestea, animația și coloana sonoră au mers mână în mână, creând un ambient cu totul aparte pe care e imposibil să nu-l îndrăgești. Iar în topul tuturor acestor lucruri, personajele principale îți induc dorința de a vrea să petreci cât mai mult timp alături de ei. Kirito, nume real Kirigaya Kazuto, zis și spadasinul negru, este un personaj complex, care se maturizează zi de zi, trece peste problemele cu care a venit din viața reală și își creează un caracter atât fragil cât și puternic având grijă de cei din jurul lui. Yuuki Asuna, deși în aparență este un caracter puternic, aflăm mai târziu că sunt lucruri pe care trebuie să le depășească pentru a putea continua să privească înainte. Kein și Agil sunt printre primele persoane pe care Kirito le întâlnește în joc și care i-au rămas aproape până la sfârșit indiferent de situație. Mai sunt multe alte personaje care merită menționate precum Silica, Lis și Yui care au contribuit la continuitatea poveștii și pe care le vei adora de asemenea.
Ca impresie generală, Sword Art Online este un anime care trebuie urmărit și care nu te va lăsa să te plictisești. Vei ajunge să revezi sezoanele din când în când și chiar să adaugi la lista ta de melodii opening-urile și ending-urile de la fiecare sezon.
Concluzie generală: Capodoperă.
Serii asemănătoare recomandate:
Sâmbătă, 14 noiembrie 2020
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
mmincu32, oviddiu20-naruto, Raluca-Andreea, Rev_kun
Episoade anunţate
7 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
42
18
14

Encoding
97
6
2

Verificare
87
26
17

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...