Sword Art Online

anime ul meu favorit
4 aprecieri
Estetic, nu se poate nega că Sword Art Online este un anime foarte frumos. Având o premisă puternică și o mulțime de acțiuni, la suprafață pare un câștigător sigur al focului. Și pentru primele 14 episoade sau cam așa este, mai mult sau mai puțin, în ciuda numeroaselor salturi de timp și a câtorva decizii de personaj discutabile. Pe măsură ce seria trage în a doua jumătate, dinamica spectacolului se schimbă și odată cu aceasta, orice sentiment de tensiune și entuziasm construit în prima jumătate. Există potențial aici, dar este risipit de o scriere îndoielnică și de personaje clichetate, făcând acest anime mai dezamăgitor decât ar trebui să fie.
Prima jumătate se concentrează pe supraviețuire; jucătorii sunt băgați fără să vrea într-un MMO virtual, singura modalitate de a scăpa constând în luptă și înfrângerea a 100 de etaje în valoare de dușmani și șefi pentru a scăpa de joc. Această premisă simplă stabilește scena pentru o acțiune decentă și accese bune de tensiune au trecut prin episoade în timp ce jucătorii care mor în joc - mor și în viața reală. Ceea ce urmează este decizia ciudată de a sări peste o mulțime de antrenament și acțiune, în timp ce narațiunea sare înainte cu 20 de etaje sau cam așa ceva. Episoadele variază între umplerea cu ritm lent și drama și acțiunea cu ritm rapid, instigând în același timp sărituri de timp, cu o împingere a personajelor înainte de 2 ani. Cele mai multe dintre acestea pot fi iertate cu narațiunea coezivă și, după un final de mijloc de sezon foarte bun, a doua jumătate a acestui sezon anulează munca bună în prima, luând spectacolul într-o direcție complet diferită.
Vizual, Sword Art Online este un deliciu. Culorile luminoase și vibrante se amestecă cu elemente RPG tradiționale, cum ar fi bare de sănătate și obiecte cu un efect spectaculos. Dușmanii se sparg în cioburi cristalizate când sunt uciși și un scor orchestral domină majoritatea seriei, ceea ce face să simtă cu adevărat că aceste personaje se află într-un MMO. Culorile funcționează armonios împreună, iar stilul anime desenat manual transmite farmec în fiecare scenă. Chiar și târziu, când seria ia o direcție diferită, nivelul de detaliu și de utilizare a culorilor este consecvent și îi oferă Sword Art un avantaj vizual față de alte animații.
Sub imaginile elegante, Sword Art Online ascunde multe dintre defectele care afectează acest spectacol. Povestea se învârte în principal în jurul a două personaje, Kirito (Bryce Papenbrook / Yoshitsugu Matsuoka) și Asuna (Haruka Tomatsu). Arcul lor este bine scris în cea mai mare parte, dar în cel mai bun caz hârtie subțire. Personajul puternic și independent al lui Asuna devine încet prin serie, pe măsură ce romantismul celor două personaje înflorește și spre a doua jumătate a seriei, devine o umbră a personajului pe care a fost odată. În ceea ce privește protagoniști blandi, Kirito se potrivește perfect proiectului, iar atacurile sale puternice și comportamentul clichet nu prea îl diferențiază de numeroșii alți protagoniști anime care se potrivesc acestei descrieri. Împreună cu navigarea fără efort a problemelor cu care se confruntă, fiecare personaj feminin din spectacol este fie slab, fie devine îndrăgostit de Kirito, destabilizând în continuare munca bună pusă în episoadele de deschidere ale seriei.Sword Art Online este în mare măsură o serie de două reprize, cu o a doua jumătate dezamăgitoare care acoperă munca bună pusă în prima printr-o întorsătură inutilă și discutabilă a complotului. În plus, motivațiile personajelor sunt neclare, iar raționamentul din spatele jocului care este creat și captivarea jucătorilor în primul rând este în mod ridicol eliminat și abia explicat. Completat cu personaje clise și un personaj principal masculin, Sword Art Online își pierde mult farmecul care l-a făcut atât de absorbant în timpul episoadelor de deschidere. Cu toate acestea, imaginile sunt remarcabile și, împreună cu o coloană sonoră epică și o primă jumătate decentă, Sword Art Online are unele caracteristici de răscumpărare. Este chiar atât de rușinos încât a doua jumătate a acestui anime este atât de prost manipulată, încât emoția copleșitoare este mai degrabă una de dezamăgire decât de optimism atunci când creditele rulează în cele din urmă.

Concluzie generală: Capodoperă.
Serii asemănătoare recomandate:
Miercuri, 9 decembrie 2020
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
mmincu32, DeIlIan, FairiTail, CezarRider
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
7 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
56
18
14

Encoding
104
9
3

Verificare
103
26
18

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...